torstai 23. kesäkuuta 2011

PopPopPopPop--Poprilli (Hk-Ruokatalo)

Tämän vuotinen Juhannussarja aloitetaan vanhan erittelyn mukaisesti B-luokan makkaroihin kuuluvan Hk-Ruokatalon Poprillin parissa. Media työntää näin Juhannuksen alla lukuisia ruoka/grillivinkkejä ja makkaratestejä;jostain syystä Iltasanomien pitämässä B-luokan grilleri testissä ei ollut paikkaa Poprilli suotu joten hoidetaan testi omakohtaisesti.

Poprilli,nimi herättää epäilystä,minkähänlainen "halpistuote" on kyseessä? Kaupunkijuhannuksen hengessä eikun liesi tulille ja makkarat uuninperukoille. 15 minuuttia 200 asteessa ja avot,tuoksut on kuin grillikatoksella konsanaan. Ensisilmäyksellä huomion herättävä seikka on valuvan rasvan vähäisyys,siinä missä yleensä nämä "halpikset" suorastaan pursuavat rasvaa,ei Poprilli siihen sorru ja mikä parasta olematta kuitenkaan mikään kuiva korppu. Kuoreen on kypsynyt mitä parhain rapeus. Ei muuta kuin makkaraa (maggaraa sanoisi Aslakki-setä,toim.huom.) ja maistelemaan. Makuna pehmeä ja tasainen,koostumus myös tasainen,mitään ylimääräisiä kovia kohtia ei ilmene. Kylkeen kun heittää sinappia oman mielenmukaan, saa lisäpotkua makuhermojen suuntaan lisättyä. Noh,kuten yleensä lapsiperheissä,niin käy nytkin;lapset laukkaavat osingoille ja harvinaisen hyvin tekee Poprilli kauppansa sinnekkin suuntaan ja äityypä parempi puoliskokin osallistumaan testiin ja tykästyy myös Poprillin makuun. Voidaan siis sanoa-Poprilli,koko perheen makkara.

Tuoteselosteesta pikaisesti poimittua;Lihapitoisuus 11%,tätä ei uskoisi. Sianlihan lisäksi käytetty kalkkunan ja broilerin lihaa,liekö tästä johtuvaa tuo naisväen tykästyminen. Tuote sopii gluteiinittomana myös keliaakikoille.

Poprilli,perusmakkaroiden aatelia 5/5 pistettä.

Ja ei muuta kuin rauhallista Jussin alkua kaikille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti