keskiviikko 29. kesäkuuta 2011

Makkaramestari Urho Hirvonen 1933-2011.

Savolainen Makkarakerho kunnioittaa edesmenneen makkaramestari Urho "Urkki" Hirvosen muistoa. Hirvosta pidetään Suomen tunnetuimman makkaran,Hk:n sinisen lenkin luojana. Hirvonen kehitti tuotteen v.1963,ensimmäiset erät syntyivät käsipelillä 400 kg satseissa,tänä päivänä Hk:n sinistä valmistetaan koneellisesti 35000 kg päivässä,peräkkäin laitettuna lenkit muodostaisivat 24 kilometrin janan.

Hk:n Sininen Lenkki on tuote jonka miltei jokainen Suomalainen tuntee. Tapoja nauttia Hk:n sinistä on varmaan niin monta kuin on nauttijaakin,kuka sinapilla ja kuka ilman. Voidaankin sanoa,että Hk:n sininen on eräänlainen Suomen kansallismakkara,ja näin ollen Urho Hirvonen onkin jättänyt ison käden jälkensä Suomalaiseen makkarakulttuuriin.

Urho Hirvosen muistoksi,Savolainen Makkarakerho julkaisee Heinäkuun aikana Hk:n sinisestä jalostettuja reseptejä.

Alla olevasta linkistä Ruokala.comin muistokirjoitus Urho Hirvosesta.
http://www.ruokala.net/uutiset/2011/06/hkn-sinisen-luoja-kuoli

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti