perjantai 24. kesäkuuta 2011

Juhannusaikaa--Makkarantaikaa, Kabanossin Karskit

Näin se on Juhannus taas saatu käyntiin ja on aika jatkaa seikkailuja tuon ruokakulttuurin aatelin,makkaran parissa. Tällä kertaa testiin on eksynyt Hk-Ruokatalon Kabanossiperheen Karskit;Karski ja Karski Juusto&Jalapeno.
Hyvinvarustelluista kerrostaloissahan löytyy pihamaalta grillikatos ja sinne suuntasimme siis aamuiseen makkaratestiin. Grillinä toimi tälläkertaa ihan klassinen pallokuuppa joka syö hiiliä. Eli ei muuta kuin Karskit tulille. Siinä makkaroita aamutuimaan kypsytellessä tuli samalla toivoteltua hyvät huomenet naapureille ja muille pihanmiehille,mutta sitten asiaan.
Kabanossiperheen Karskit tekevät jo ensimmäisen eron perinteisiin grillimakkaroihin koollaan,jostain syystä niissä on päädytty pikkusievään puolikkaan grillimakkaran mittaan,tämä herättää epäilyksiä,taivas varjele mitä sieltä tulee.Mutta ei kun maistamaan, maultaan Karski on hyvin lihaisa, muutoin olisi kaivannut ehkä enempi makua ,esim. pippuria olisi toivonut mausta löytävän. Karski juusto&jalapeno sen sijaan korjaa asian,jalapenoa on käytetty runsaasti ja juusto tuo maun esiin todella hyvin. Juusto&jalapenon kohdalla täytyy herkkäsuisia varoittaa,mikäli ei pidä vahvoista mauista, kannattaaa tyytyä pelkkään Karskiin. Koostumukseltaan kumpikin tuote on hyvin tukeva ja tiivis,Karskin kohdalla rakenne on jollain tapaa rakeinen. Tuoteselosta ilmoittaa Karskille lihapitoisuudeksi 81% ja Juusto&Jalapenolle 77%,tämän kyllä mauassa huomaa.
Yhteenvetona voidaan sanoa, että taaskaan ei Hk-Ruokatalo petä,laadusta ei ole tingitty. 4/5 pistettä. Karskit sopisivat koonsa ja maunkin puolesta vaikkapa 6.12. Linnanjuhliin muiden pikkusuolaisten tarjottavien sekaan, saisi makkarakulttuurikin sitä arvostusta jota se ansaitsisi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti