perjantai 23. lokakuuta 2009

Savolaenen makkarapata

Tykötarpeet:1 pkt grilli/lenkkimakkaraa ,1 Sipuli,2 Tomaattia, 3 Suolakurkkua (myös valkosipulisuolakurkku käyp)Pekonia, 1 0,5 l tlk Olvin Tumma olut (se kun siinä vihrees tölkis on.)

Ohje:Pilko sipulit pohjalle, sit suolakurkut ja tomaatit. Tän päälle lado makkara Tämän jälkeen käytä pekoni paistinpannulla ruskistumassa ja kaada päällimäiseksi. Lopuksi kaada padan nesteeksi Olvin Tumma Olut. Sitten uuniin 160 astetta 1,5 - 2 Tuntia ja avot, valmis nautittavaksi. Valmistukseen parhaiten sopii jokin esim. savinen uunipata.

Suosittelen, maku on kokonaisvaltainen ja viljainen, ja jos haluaa makuja vaihdella onnistuu se parhaiten vaihtamalla käytettävää makkaraa. Ruokajuomana Savolaisesti Olvin olutta,tai vaihtoehtoisesti vissykin käy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti