tiistai 13. lokakuuta 2009

KUUKAUDEN MAKKARA LOKAKUU: Järvi-Suomen Portin PEKONI UKKOPEKKA


valmistaja Järvi-Suomen Portti, Mikkeli, pakkaus 400 g

VOLA! Savon syysmetsien savuinen nuotiotunnelma, saunaillan hämärän hyväilevä jälkilöylyjen maukas elämys: Portin makkaroitten kruunu on täällä ja lautasillamme, aito ukko-pekka pekoni!
VIRIKKEELLISEN punertava paketti lupaa tiukkaa ja mehevää makunautintoa ja olo pakettia avatessas pienessä lauantai-illan saunasievässä on jo pöydässä minijouluinen, paketti tarjoaa visuaalista mielenrauhaa ja avatuessaan herkullisen savupekonin viileän tuoksahduksen paketista otettaessa. Nuuhkaisu kylmiltään kuoren läpi viitta kotimaiseen pekoniin. Paistoaika on kohtuullisen lyhyt, ja makkara käyttäytyy rauhallisesti uunissa - sekä mikrossa että nuotiolla että uunissa, hyppimättä rasvaprosenttinsa takia kovinkaan paljoa. Lautaselle makkara purjehtii yllätys yllätys-uunista riippumatta -pekonin kuumentuessa kuorruttuneen oloisena, vahva ja sieraimia hyvelevä pekonin tuoksu tempaa lautaselle väsyneemmänkin aterioijan. Maailmansodasta palaava arkiraataja kokee joulun hetken.
maku on todella pehmeä, runsas ja aromikas: Portti on onnistunut luomaan sopivasti rasvaisen syötävän, tasapainoisen makkaran. pekonin maku tuntuu halki kitalaen avauksesta jälkeenpäin matalaan, maan läheiseen lihakellarin jälkimakuun, vahva palvin säväys on mukava huuhtoa oluella alas. Kielelle jää vahva savun maku, mutta ei häiritsevissä määrin.
Suositus: Pehmeän ja tulisen sinapin kanssa, mielellään hiukan makean, hapankaalia, suolakurkkuja ja ranskalaisia perunoita vähärasvaisella seoksella. Perunasalaatissa Forssan pottusalaatti on ylivertainen korkean kurkkupitoisuutensa avulla tämän herkun kanssa.

Erinomainen perusvahvuuksilla pelaava ruokamakkara, joka pesee kevyesti monen kalliimpansa
ja joka antaa juhlallisen olon syöjälleen.Sopii yhtälailla moniavuisuutensa takia arki-illaiselle kuin parhaimpaan juhlapöytään. Monikäyttöinen, euroalueen tulevaisuuden ruokamakkara.

Raadin pisteet: 5 / 5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti