lauantai 17. lokakuuta 2009

FILOSOFIAA; Makkaran yhteiskunnallinen ja sosiaalinen merkitys

TUSKIN yksikään elintarvike herättää automaattisesti niin sosiaalista ja hyväntahtoista reaktiota kuin suomalainen rehellinen grillimakkara. Kun tuntemattomat kohtaavat camping-alueella, voi huoltomies kohdata pankinjohtajan grillillä ja tarjota tälle makkaraa. Suomen hallitusten saunailloissa päätetään ensin valtionbudjetissa, ja budjettisovun päälle nautitaan saunamakkaraa. Jäähalleissa jääkiekko-ottelussa verisimmät vastustajat kerääntyvät makkarakojun ympärille ja vaihtavat sinappeja sovussa. Suurvaltojen strategisissa sotilaskartoissa makkaratehtaat on rajattu ydinkärkien iskualueitten ulkopuolelle. On makkaramestaria, makkaralordia, makkarapresidenttiä (Martti Ahtisaari voitti 1994 presidentinvaalit ehkä osin sen marginaalin turvin, mikä suosio tuli makkaramiehen maineesta grillimakkaran hartaana ystävänä?) Makkaraa tarjotaan suomessa, saksassa ja japanissa.
Planeettamme ulkopuolelle kantautuvat, maailmankaikkeuteen katoavat signaalit vieraiden sivilisaatioitten aikanaan löydettäviksi ovat makkaratehtaitten mainoksia. Makkara-planeetta.
Makkara on suuri kansakuntia ja sivilisaatioita sosiaalisesti ja emotionaalisesti yhdistävä tekijä, joka koskettaa samalla tavalla kotosaunassa yksilötasolla kuin kokonaisia kansakuntia urheilustadioneilla. Makkara on uusi dna, omalla tavallaan elämän kehityksen eräs osanen.
Makkara on pieni-suuri asia joka on läsnä koko ajan, vaikkemme edes itse söisi sitä.
Makkaran olemus kuvastaa kaikkea ihmisessä: Hyvää tahtoa, sosiaalisuutta, elämänmyönteisyyttä, ojennettua kättä ja jokaisen lauantai-iltaa.
Makkara ei ole pelkkä syötävä. Makkara on monimuotoinen instituutio!

5 kommenttia:

  1. Voiko sitä enää paremmin sanoa!?!
    Hyvä Jussi!

    VastaaPoista
  2. Mahtavan megalomaanisen makkaraan hartaudella paneutuneen makkaramestarin sana on hallussa ja ehkä eniten jäin kaipaamaan ,(hyttysten lisäksi) miestä itseään suomalaiseen suviyöhön,mielellään isomman järven rantaan josta sitten pääsisi osalliseksi mm kokojuhannus väki ympäri järveä kun miehemme vuolaasti tarinoisi tuosta mainiosta makkarasta,maailmaa ja miksei planeettojakin yhdistävästä terveysruuasta.

    VastaaPoista
  3. makkaralla on voimansa,makunsa ja luonteensa.
    Makkara on suomalaisen miehen "perusvihannes"
    eli makkaraa kun syöt, paremmin hoituu työt!

    VastaaPoista
  4. Nälkähän tätä lukiessa tuli!Ei muuta kun paikalliseen markettiin mistä ukko-pekkaa löytyy ja uuni lämpimille.
    T:JOROISTEN POIKA
    PS:Oiskohan mahdollista ja luvallista mainostaa mikä kauppaketju myy näitä herkkuja espoossa ja olis paras valikoima? T:SAMA

    VastaaPoista
  5. Makkarakerhon salainen agentti lupaa selvittää kuluvan talven aikana, mitkä kaupat saavat ykkösluokituksen omistamalla portin tuotevalikoiman.Tiedot tuodaan palstallemme.
    T: Jussi

    VastaaPoista