torstai 4. marraskuuta 2010

KUUKAUDEN MAKKARA: WILHELM BBQ

Jet-set tyyliin hot-rod maustein

ATRIA WILHELM BBQ

Vanha huoltomies höristää korviaan kuullessaan sanan BBQ. Brigitte Bardot"n siskoko? Eijei, paljon parempaa, Atrian kansallisen makkarakonsernin uutuustuote ja uutta eksotiikkaa suomalaiseen makkarapöytään. Atria on kuulostellut muuttuvaa mualimaa ympärillään ja laittanut arkkikilpailijansa Kabanossin viimeaikojen kujeet muistiin. Atrian yöllisissä salaisissa makkaratehtaan kehitystyöryhmän valvojaisissa on päädytty kovassa kisassa uuteen maustemaalilmaan: Barbeque-maustetyylittelyyn, hip-hop-jetset-suurenmualiman makkaralinjaukseen!
Makkarat on puettu härnäävään muoviseen juhlapukuun ja päällä on kutsuva BBQ-tunnus herättämässä huomiota. Paketti ostoskärryyn ja vaimoa hoputtaen kassan kautta kotiin.
On perjantai-ilta, vain sinä, sauna ja BBQ. Ja Olvi taustalla, tietty.
Kiuas ottaa metallisen paistopussiin vastaan hyväillen ja halaillen, ja siellä sisällä BBQ-nelikko alkaa paistua ja luoda tunnelmaa saunaosastolle: Vähän ajan päästä suloinen mausteinen tuoksu alkaa vallata ilmanalaa saunaosastolla, on pakko laskea tuota muhevaa pussista pulpahtelevaa höyryä vähän pukuhuoneen jäähdyttelyn puolellekin.
Kun käymme sitten juhlapöytään, avautuu paketista vaaleahko kvartetti jolla on pieni mukava hiki pinnassaan, jo paketista otettu vaalea väri on tässä otoksessa säilynyt ja rasvaa hikoilee sieltä täältä kuoren välistä, suurempia räjähdyksiä pussissa ei tapahtunut.
Kuori kestää hyvin tätäkin haudutusta ja leikkaamme palasen ja tarkistamme tuloksen:
Hienosyinen seoskokoomus (ei saulin) paljastaa tukevan lihapitoisuuden ja mausteseos tuoksahtaa mukavasti heti nenään.
Maku on hienostuneen tasajakoinen ja mausteseos on jokaiselle sopivan maukas, ei liian tulinen vaan keskieurooppalainen: Muhevuutta ja laaja-alaisuutta löytyy ja maku on pirteä.Makkaramestari on selkeästi hakenut laajempaa yleisöä tulisille kilpaijoille, jotka tykkäävät maustetusta makkarasta mutta ei liian tulisesta kuitenkaan.
Makkara on herkullinen ja mausteitten kirjo tasapainoisesti viritetty.
Oikein mukava syömiskokemus kun haetaan saunavieraalle sopivaa eksottisempaa, mutta kuitenkin jokaisen syötävää mausteista makkaraa.
Lisukkeeksi tähän hillittyyn tulisuuteen sopii vahva Colemans sinappi joka tukee tulisempaa makunystyrää BBQ:n korotukseksi ja runsaasti valkosipulikurkkuja, hapankaalia ja hillosipulia. Vihersalaattia pehmikkeeksi lisäksi,paprika-sipuli-tomaatti kuorrutuksella.
Tämä makkara tykkää lisukkeista lautasella joten niitä sille paljon.
Perunoita voi myös laittaa ja pariisinpotut ovat kotonaan mietoina sellaisina tässä.
Naatitaan!

ATRIA Onnittelee savolaista makkarakerhoa virallisesti seuraavalla viestillään:

"Tervehdyksemme ja onnittelumme seuranne 1-vuotismerkkipaalun saavuttamisesta!
Viitoittakoon ensimmäisen vuoden pyyteetön työnne myös tulevien vuosien toimintaanne!
Makkara,suomalaisen ruokakulttuurin aateli (kotisivujanne lainaten)ansaitsee tulla kohdelluksi sillä positiivisuudella ja intohimolla , mitä kerhonne on osoittanut"

Parhain terveisin Atria-makkaroiden puolesta
Kaisa Kerttula

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti