sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

MIKÄ IHMEEN HEVOSLIHASKANDAALI?

KUUKAUDEN EETTINEN KATSAUS:
HEVOSENLIHA -SKANDAALI.

MIETE "PILKE SILMÄKULMASSA":

"ON SE NYT IHME että kun kerrankin saa ilmaiseksi aitoa, oikeaa ja laadukasta hevosenlihaa joka  on makkaranakin kallista kuin midaksen kulta, alkaa koko eurooppa kitisemään ja valittamaan hepanlihan löytymisestä sieltä ja täältä ja ryntäilemään hysteerisinä ympäriinsä, olisivat kerrankin onnellisia että saadaan aito hepanpeffaa ja ihan samalla rahalla kuin muu sapuska on!"

VAKAVASTI PUHUTTUNA:
Lähes kaikki lihajaloste ja ruoka sisältää jossakin vaiheessa jotakin hormonijäämiä, naudanliha, possunliha, broileri ja hevosenliha, poro ja hirvi jne. Nykyisen supertuotannon aikana on suunnilleen mahdotonta välttyä siltä tosiasialta että lihassa voi olla jotakin pieniä jäämiä kasvuhormoneista tai eläinten hoitoon käytetyistä lääkkeistä. Nämä jäämät ovat niin minimaallisen pieniä, ettei niillä ole ihmisen terveyteen käytännössä satunnaisesti syötyinä minkäänlaista terveydellistä vaikutusta. Kun kaikkea tuotantoa ei pystytä tekemään luomuna ja täysin puhtaasti tuotettuna, syömme mahdollisesti joskus satunnaisesti milloin mitäkin terästettyä erää, vähäsen. Eron huomaa korkeintaan ilmavaivoissa jos niissäkään.

HEVOSENLIHAHYSTERIA on saanut  näistä seikoista välittämättä sellaiset mittasuhteet että panee pakostakin miettimään, miksi aikuiset ihmiset jotka kuitenkin syövät hyvällä ruokahalulla makkaraakin säännöllisesti, jaksavat hermostua totaalisesti jostakin satunnaisesta lihaerästä jossa on löydetty jotakin satunnaista hormonia. Kuitenkin makkarakin vaatii tiettyjä laillisia säilöntä- ja lisäaineita joka päivä joita syömme enempiä murehtimatta, miksi siis muutamasta täysin satunnaisesta mikrogrammasta hormonia nousee moinen äläkkä koko euroopassa? Jos kyseessä olisi supermyrkky, koko lihateollisuus olisi jo lopetettu.

KYLLÄ, KYLLÄ tottakai ymmärrämme makkarakerhossa että paketissa pitää olla sitä tavaraa mitä siinä sanotaan. Tottakai, huijarit kiinni ja vastuuseen. Tietenkin, asiallista lihatuotantoa pitää valvoa. Tietysti, eihän lihapaketissa saa olla liikaa hormoneita tai lääkkeitä, vaan mahdollisimman puhdasta tavaraa.

Ei nyt ole siitä kysymys. Vaan MISTÄ?

Nyt on kysymys terveen järjen käyttämisestä ja kohtuuden käsittämisestä. Jos meillä löytyy hormonilihaa, poistetaan se rauhallisesti ja myydään sinne missä sitä voidaan käyttää tutkitusti vaaratta. Jos meillä löytyy hevosenlihaa, laitetaan se niille myyntiin jotka voivat ja haluavat syödä hepanlihaa koska pieni annos ei ole vaaraksi.ja jos ei kukaan tahdo syödä pientä hormonipitoista lihaa, viedään se sitten kaatikselle ellei kellekkään maistu. Tehdään ne toimenpiteet teollisuudessa, mitä tarvitaan. Ei laiteta tuontikieltoja, marssita kaduilla eikä boikotoida hädin tuskin hengissä pysyvää pientilallista joka yrittää kasvattaa polleja ja possuja meille. Ei boikotoida pientä urhoollista makkaratehdasta, jonka 75-vuotisen uran kohdalle on kerran sattunut väärä ja vilunki lihantoimittaja. Ei hypitä hysteerisinä kattolappuihin istumaan ja julisteta maata karanteeniin ja kauppoja vaadita suljettaviksi muutaman seassa olevan lihapaketin takia.
Hoidetaan vaan hommat kuten ne pitää ja lakataan vaahtoamasta ihan kun marsilaiset olisivat laskeutuneet keskuutemme. Onhan se nyt vähintään kummallista kaksinaismoraalia syödä  toisella kädellä makkaraa kaikkine elintarvike-säilykelisukkeineen ihan rauhassa tehtaisiin luottaen ja samaan aikaan toisella kädellä soittaa ilminantopuhelua reiskan valinnasta FBI:lle koska yhdestä paketista paistoi esille selvästi hevosen peppu. Tai jos tarttee tehdä valitus, hoidetaan asia niin ettei syyttömät kärsi. Hysteria ja sekoilu eivät auta ketään, ei tehtailijaa, kauppiasta, jalostajaa eikä kuluttajaa. Ollaan tervejärkisiä, ollaan suomalaisia.

Ei helvetti sentään, hyvät suomalaiset. Pidetään makkarat kuumina ja järki viileenä!

                                                                 MAKKARA-AGENTTI.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti