sunnuntai 30. joulukuuta 2012

UUDENVUODEN MAKKARA 2013

UudenvuodenYÖNÄ oma herkku

Helsingin makkaratehdas : YÖNAKKI 300 G

YÖNAKKI? uudenvuoden ostoksilla tuli pysähdyttyä kaupan tiskille ja tuijotettua kotkan karhulan Citymarketin tiskillä kelta-vihreää helsingin makkartehdas OY:n tuotepakettia: Siinä luki ihan oikeasti yönakki! Ensimmäinen reaktio oli se, että mitä järkeä kyseisessä nimessä voi olla, koska nakithan yleensä syödään joko myöhään illalla tai yöllä, joten onko tässä jotakin erityistä sitten?
Pakkohan se oli ottaa mukaan silkasta uteliaisuudesta! Kyytipojaksi kärryyn samalla uteliaisuudella sitten myös Sinebrychoffin Nikolai- vuosiolut 2013,uutuus ja punainen tölkki samalla keikalla. Ja sitten testaamaan onko tästä makkarasta uudenvuoden pöytäiloksi, näin etukäteen.
Lätkimme vuoden kolmanneksi viimeisenä iltana lauantaisaunan huikopalaksi löylyjen jälkeen neljä hyvin pitkää ja potraa isoa nakkia pöytägrilliin- suosittelemme muuten ilman mainontatarkoitusta ihan pelkästään makkarapaisto-ideologian pohjalta itse OBH-Nordican mainiota pöytägrilliä, jossa on monipuolinen termostaatti ja lämpötilavaihtoehtovalikoima sekä liikkuva grillilevyn yläosa joka asettuu jousitusten avulla oikeaan paistokulmaan makkaran päälle--hinta vain 120 ja risat- ja jäimme odottelemaan mitä sieltä kohta kuuluu: Maustepippurinen tuoksu alkoi hiljaa leijailla yllemme, keittiön nurkasta.

Nämä nakit ottivat todella äkkiä väriä ja suorastaan paahtuivat nopeasti, nestettä ei tullut paljoa ulos. Samalla kuitenkin makkarat pullistuivat ja avautuivat laajentuen niin paljon grillissä että koko paisui melkein kaksinkertaiseksi paistamisen jälkeen, erikoinen ilmiö sekin. No, leikataan: Ensimmäinen viilto paljastaa heti että kyseessä on erittäin vähärasvainen makkara, paketti ilmoittaa virallisesti kyllä 18% mutta todellisuudessa sitä kyllä taitaa olla paljon vähemmän ainakin tämän paistotuloksen mukaan. Tuoksu on miedon pippurinen, ja sitten maisto: Seos on todellakin aluksi varsin kuivaa, mutta maku yllättää: Se on puhdas, mieto ja raikas kokolihainen värähdys, jossa takaa nousee hiljalleen mietto maustesekoitus pääällimmäisenä maustepippuri ja hieman kaneliakin taitaa jossakin siellä vilahtaa. Mitä pitemmälle syö, sen enemmän alkaa mausteisuus hiljaa pukea alun puhdasta kokolihan makua. Todella mukavaa mussuteltavaa, kuivakkuus joka alussa vähän arvellutti ei sittenkään haittaa. Hintaa tälle veikolle koostui jotakin 3,50 luokkaa. Myös Suolaisuus on hyvin alhainen tässä, maku on siltäkin osin miellyttävän tasapainoinen.
Lisukkeeksi sopii hyvin voimakkaat maut, esimerkiksi juuri suolakurkut ja tumma väkevä sinappi. Lohkoperunoita kunnolla ruskistettuna ja älkää unohtako tuoresalaattia!
Perniön liha Oy Salosta  joka on tämän helsinkiläiseksi ilmoitetun makkaran valmistanut, ilmoittaa tuotteen olevan myös laktoositon, gluteiiniton sekä soijaton. Erikoisuutena tehdas ilmoittaa ettei makkarassa kamaraa lainkaan ja lihat on eroteltu käsin, ei koneellisesti valmistusprosessissa.

Ihan laadukas vuoden päätösmakkarahan tämä on, pinnoja 4 viidestä. Kelpaa aloittaa uusivuosi YÖ-makkaralla, kenties tuotevalikoimassa saadaan lisääkin näitä eksottisempia tapauksia jatkossa.

HYVÄÄ UUTTAVUOTTA KAIKILLE 2013 JA MAKKARAKERHO KIITTÄÄ KULUNEESTA VUODESTA KAIKKIA JÄSENIÄÄN JA LUKIJOITAAN 2012!  koko kansanliike jatkaa seikkailujaan
taas vuonna 2013!

                                                      Makkara-Agentuuri Jussi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti