tiistai 31. heinäkuuta 2012

Mestaruus meni ,makkara jäi?

Jääkiekkoakin heinäkuussa?

GRILLIMAISTERI chili-cheddar LÄMÄRI 400g

Leijonat eivät jaksaneet enää punnertaa kotikisoissa uuteen maailmanmestaruuteen,mutta kaikenlaista pientä hyvää jäi silti kisoista epäsuorasti käteen: jääkiekkoliitto teki ennätysvoiton ja lidl-ruokaketju toi markkinoille neljä leijonien virallista kisamakkaraa, joista esittelemme nyt tässä "Lämäri" Chili-cheddar-juustogrillimakkaran ennen uusia toisia kotikisoja 2013.
Pakettihan on suoraan suomi-elokuvasta eli sinivalkoinen kuori varustettuna leijonatunnuksilla. Avaamme sen ja makkaran tummahko väri viittaa voimallisiin mausteisiin, joten aikailematta grilliin.
Kuori pitää salaisuutensa paistettaessa,ja vasta avausviilto paljastaa melko runsaan ceddar-juuston: Tuoksu on hieno ja aromikas, leikkaamme maistipalan: Viherpippuri viipyilee hetken ennen esilletuloaan, maustepippuri esittäytyy heti ja chilikin potkaisee ihan mukavasti kohta alkumussutuksen päälle. Juustopitoisuus on paistonkin jälkeen tuntumana edelleen varsin suuri ja makkara on kauttaaltaan runsaan kerroksen peitossa, kaikki ei ole vuotanut ohuena lörönä pellille käsittelyssä kuten niin usein lupaavien juustomakkaroitten osalla tapahtuu valitettavasti.
Makuskaala on aika laaja,joskin päämaku korostuu selvästi syönnin edetessä muiden ylitse eli chili ottaa paikkansa
kitalaessa, ja niinhän toisaalta pitääkin. Juuston hieno aromi sopii tässä yhdistelmässä erittäin hyvin kumppanina, tietysti pohtii herkästi olisiko edam tai jopa musta emmental tehnyt vastaavan äjäyksen.
Makkaran seoksen kosteus ja mehukkuus ovat kiitettävllä tasolla eikä paistos kuivahda herkästi, eli pötkö kestää kovaakin paistoa.Tästä ei saa kuivaa, palanutta juustokänttyä ihan helposti.
Kyytipojaksi mietoa sinappia tasoittamaan chili-pippurijuhlaa ja vihreää salaattia retiisihöysteellä, saksalaista nobelaner-kesäolutta höysteeksi. Lohkoperunat ovat virkistävä vaihtelu.
Pisteitä neljä viidestä, syöjälle tämä osui ja pötsiin upposi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti