perjantai 22. kesäkuuta 2012

JUHANNUSMAKKARA 2012

Evoluutio etenee - kurkku ja makkara yhteen!

KABANOSSI  SUOLAKURKKU 400 G

Evoluutioteoria sai kyytiä kertaheitolla josta charles Darwinkin olisi ylpeä nimittäin kun helsingin kauppiattten makkarageenilabroissa laitettiin juhannustalkoot pystyyn, saatiin avomaankurkku yhdistettyä perinteiseen grillimakkaraan. Moista ei ole suomen makkarapiireissä ennen nähty!
Uteliaisuus on siis sietämätön ja pitäähän tuo paketti ostaa ja testata, kun nyt on juhannuskin. Paketti on normaali 400 gramman kokoinen ja sitä on kirjailtu avomaankurkun näköisillä painatuksilla, kuori vivahtaa hiukan kansallisromantiikkaan päin ja sillähän saa ruokahalua tietysti lisää, mielikuvat kasvattavat nälkää.
Avaamme paketin ja suolainen tuoksahdus kertoo jo kättelyssä sisällön olevan tosiaan hiukan eksoottisempi.
Seos on vähäsen tummepmaa, joten paistumaan miedolle ja odotellaan.
Grillistä makkarat pöytään ja eikun analysoimaan:  Pulskat, hyvin väriä saaneet pojat leikkaantuvat pehmeästi  rasahtaen, ja seos paljastuu varsin kosteaksi, eli suolakurkun vaikutus tuntuu heti kättelyssä: makkaramassa on hyvin hienojakoista, ja suolakurkku on ripoteltu sekaan hyvin hienojakoisesti kautta makkaran.
Sitten päätesti eli maistaaminen: Tämä makkara on perinteinen kabanossi maultaan, siis runsasmakuinen ja tuhti perinnemakkara, ja suolakurkun vaikutusta ei maussa ihan heti erikseen vartavasten havaitse. Mutta jälleen kerran pienen mutustelun jälkeen alkaa erottua selkeä suolainen erillisvivahde, ja kurkun hieno aromi nousee takaa-alalta lopulta mukaan. Tämä ei ole mikään voimakkaiden aromien maustepommi, mutta hillitty maku on laaja ja runsas: Suolakurkku maistuu hallitusti ja mukavasti muhittaen kokonaisaromia. Ehkä viisas ratkaisu, sillä jos kuori olisi tumpattu täyteen suolakurkkua se tietysti maistuisi ekana vahvasti mutta verenpaine-arvoilla voisi senjälkeen lentää kuuhun.
Odotusarvoja ei  etukäteisesti oikein ollut, kun tälläistä ei ole koskaan aikaisemmin syönyt. Mutta kokeilu on mielenkiintoinen, joskin itse suolakurkkua voisi ehkä lisätäkin hitusen verran seokseen mukaan. Mutta sitäkin on vaikeaa neuvoa makkaramestarille, koska tämä on taatusti testannut sopivan määrän ennen markkinoille tuloa sen tuhanteen kertaan ja se mikä nyt on lautasellamme on tarkan ja pitkällisen harkinnan lopputulos.
Koska uskomme tämän tuotteen vielä muuttavan muotoaan ja kehittyvän, emme anna pisteitä Juhannuksen kunniaksi vaamn toteamme makkarakerhon puolesta arvosteluna, että kelpo makkara ja hyvä kokeilu.
lautaselle röstiperunoita ja vihersalaattia mukaan, ja Olvin virallista saunaolutta, ja vot juhannus on naatinto.
HYVÄÄ JUHANNUSTA 2012!
                                                                              Kirjoitti  Jussi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti