lauantai 26. toukokuuta 2012

Naisnäkökulmaa makkaramaailmaan; Arviossa Hk:n Kabanossi Karski

No niin, laitetaas hyvää harrastetoimintaa tukeakseen, oma naisen kosketuksen omaava analyysikin. Elikkäs, HK:n  Kabanossi, Karski.

Lihapitoisuus kohrillansa ( 81%), ei oo aineenvaihruntaa hidastia jauhosösselöitä tungettu ja mausteenakin käytetty hyvää joka naisen unelma maustetta chiliä, joka viimeistään sitten pistää vauhtia sulatukseen, niin ei pääse kohtuullisesti käytettynä tästä perssivustatkaan leviämään.  Kotimaista possua ja nautaa käytetty, josta 71 % hyvää rypsipossua. Ei oo natriumglutamaattia, ja saa kauneutta ja hyvinvointia eristävää omega 3 rasvahappoa.  Niin pistää makkara kuntoon massun kuin nassunkin. Paljon on proteiinia, niin jaksaa taas sitten jatkaa ja pitää nälän hyvin loitolla.

Ensitapaaminen tämän makkaroiden kuninkaan kanssa oli sangen mielenkiintoinen. Tarkemmin kuin miettii, niin mieleen tullee väkisinkin ensitreffit oman isäntänsä kanssa. Siinä sitä katteli, ja pohdiskeli että mikäköhän tapaus tämäkin on. Siinä se edessä jököttääpi.  Sanotaanko hieman jäykähkönä.  Ja niin, herätti lähinnä miettimään että mitäköhän tällä nyt sitten tekisi.  Aikasta erilainen kuin mihin olin aiemmin tottunut.  No siitähän sitä tietysti haasteita rakastavana naisena, alkoi lähemmän tuttavuuden tekeminen.

Hellä uuni kypsennys. Matalassa lämmössä, lopuksi hieman tehoa lisäten, kunnes kypsyys täydellinen.

Ensipuraisun, sanotaanko olleen hämmentävä.  Pehmeisiin makkaroihin tottuneena, näin lihaisan tapauksen maistaminen sisälsi  ennakkoluuloja.  Yllätys oli hirmuinen; lempeä, maukas, rakenteeltaan täydellinen , ja tärkeimpänä houkutteleva, tekemään sen seuraavan puraisunkin. Ja suureksi iloksi, toinen puraisu oli vielä maukkaampi. Ei todellakaan mikään yhden puraisun makkara. Maku jää kiehtomaan, lupaamaan ja haluamaan lisää. Ei tulinen, mukavan maistuva. Kivasti hallinnassa pysyvä maku, ei liian dominoiva.  Kuori ei sitkeä eikä liian paksu.  Toimi oikein erinomaisesti raikkaan salaatin kanssa.  Koko erinomainen, saa ottaa lissääkin jos yhdestä ei tuu tyytyväiseksi.  Täydellisesti nimensä kantava Karski, makkara joka ei koskaan jätä pulaan, maistuu aina yhtä hyvältä, ei kyllästytä vaan päinvastoin, jokaista tapaamis kertaa jää odottamaan innolla.

Pisteet 5/5

Arvion toteutti Susa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti