maanantai 30. huhtikuuta 2012

VAPPUMAKKARA 2012

WappunakkiVarma nakki!

KORPELAN  AITONAKKI

WAPPU, tuo työtätekevän suomen keväinen juhla on antanut nakkimakkaralle oman asemansa juhlapöydässä ja tämä on hoksattu myös perinteikkään Korpelan makkarayhtiön tehtailla. Nykyään ns. euronakin rinnalle on noussut suomalais-kansallinen aitonakki, eli ns. vanhan ajan nakkimakkara makuineen ja tuoksuineen.
Tämän vapun nakiksi valittiin siis Korpelan aitonakki, joka paistettiin reilusti pannulla vanhan vartti täysillä- vartti kakkosella-teholla.
Korpelan nakit on verhottu yhtiön perinteikkääseen vihertävään pakettiin ja ne ovat kooltaan hiukan pienempiä kuin ns. stadardiluokka yleensä on, joten mielenkiinnolla odotimme mitä pannulta saadaan.
Alle puolentunnin paiston ja hauduttelun jälkeen lautaselle saapuu kasa hyvin ruskettuneita, tiriseviä namupaloja joitten mukaan heitämme reilusti forssan perunasalaattia ala valkosipuli ja tummaa auran sinappia.ja maista: ja leikatessa nakin koostumus on reilun kostea ja mehevä, seos on kuohkea kaikin puolin. Makunautinto hiukan yllättää: Perusmaku on melko mausteinen, maustepipuri kajastaa jostakin taustalta ja miellyttävän laaja mausteisuus valtaa kielenkannat laajalla: Nakki on  kohtuullisen suolainen ja rasvaisuuttakin löytyy rehellisesti mutta sopivassa määrin. Aito, vanhanajan hyvänmakuinen nakkimakkara jossa maistuu rehellisesti maustettu liha! Ehtaa tavaraa, tämä on maistuvaista tavaraa.
Kaikenkaikkiaan miellyttävä tuttavuus lautasella eikä hintakaan ollut kuin 3 euroa tasalleen, eli hinta-laatusuhde on hyvin kohdillaan.Nykyisissä nakeissa useat kärsivät joko liiallisesta keveydestä tai sitten maku on tasaisen harmaa mutta tässä nakissa on luonnetta.Korpela on tehnyt maukkaan pikkunakin vanhanajan teollisuuden hengessä ja onnistunut siinä hienosti.Tänään on juhlapäivä joten emme anna tähtiä eikä pisteitä, vain kehuja.
Kulaus Olvin uutta Sven Tuua-olutta sinisestä tölkistä päälle ja olo on kuin parhaalla työn sankarilla
Savolainen makkarakerho toivottaa hyvää ja hauskaa vappua kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti