lauantai 5. kesäkuuta 2010

kesäkuun makkara: Snellman Eetvartti

Teki Eetvarttia!

Makkaramaailman "uusin kotimainen tulokasyhtiö" grillimakkaran puolella eli Snellman on lanseerannut juhlan kunniaksi uudet kaksoset grillimakkaran kastiin, nimittäin Eetvartiksi ja Iivariksi ristityt uutukaiset. testasimme näistä ilmeisen isoveljen, Eetvartin ensiksi: Kyseessä on A-luokan makkara, ostimme molemmat paketit ja Iivarin kokoonpano paljastui enemmän perinteiseen B-luokan ruokanmakkaran suuntaan, joten testasimme siis eetvartin oletusarvona että se on makkaraparin keulakuva.
Makkara oli paketista otettuna eurooppalaisen hienostuneen vaaleahko, ohutkuorinen ja sivistyneen oloinen tuoksunsa ja olemuksensa puolesta, kun ryhtyimme paistamaan tuotetta se saa todella helposti väriä ja kypsyy nopeasti. Paistotulos oli hyvin rapea, helposti leikkaantuva ja lihaseos oli kuivempaa kuin tavallisesti grillimakkaroissa: maku ei silti kärsinyt kuivuudesta, vaan elämys on varsin muikea, hienostuneen elegantti ja tasapainoinen. Lihaisuus tuli hyvin esille jälkimaussa ja tämän makkara rapeus paistettuna teki syömisestä suorastaan hauskan kokemuksen, lihaisuus korostui kuivuuden ansiosta.
makkara vaikuttaa kuivemmalta kuin se todellisuudessa on, kypsäksi paistettu antaa hienoisen lorauksen nestettä jokaisesta raostaan ulos eli makkaramestari on onnistunut luomaan nesteseoksen joka ei karkaa grillin kiville heti kättelyssä.Seokseen käytetty neste on onnistuttu kätkemään palojen keskelle, ja ne tulevat sieltä paiston aikana mukavasti koko makkaraan.
kaikenkaikkiaan Snellman on lähtenyt ennakkoluulottomasti liikkeelle grillimakkaroitten maailmassa, ja ainakin eetvartin osalla onnistunut erittäin hyvin: Kuka tykkää enemmän lihaisasta kuin rasvaisesta tyylistä, on tämä makkara hänelle omiaan.
Rasvaa ei silti pidä aliarvioida, sillä oikeanlainen rasva on sekä makkaran sielu että myös terveellistä kohtuullisesti nautittuna.
Annamme Snellmanin hyvälle pelinvaukselle 4 pistettä viidestä ja rohkaisemme herra Snelmania jatkamaan aloittamallaan tiellä makkaran ihmeellisessä ja kansainvälisessä mualimassa.

1 kommentti:

  1. Lisäyksenä Eetvartin kanssa on hyvä nauttia suolakurkkuja, tomaatti-sipulisalaattia ja kevyempiä vihersalaatteja, sinappisuositus on auran vaalea tai vastaava mieto sinappi.perunoiksi punaista uuniperuna-rosamundaa ja silliä.

    VastaaPoista