torstai 24. kesäkuuta 2010

Kasviksia makkaran kanssa-mitä hittoa?

Ne nuo lääkärit ja muut terveysihmiset aina puhuvat, että pitäisi syödä kasviksia..No,helpostihan sitä makkaramies ensireaktiona haistattaa kaikki elimet ja eritteet moisille ajatuksille mutta jos asiaa pysähtyy miettimään on tuo asia täysin toteutettavissa,ilman että makunautinto kärsii. Itseasiassa oikeilla valinnoilla tuota makkaran tarjoamaa makunautintoa voidaan täydentää kasvishöystöllä.(Lähtökohtahan on se,että makkaran kanssa ne kasvikset syödään)

Allekirjoittanut on pitkin kevättä perehtynyt aiheeseen ja suorittanut ns. tryout-testejä eri kenttäkoostumuksilla ja hyviä kokonaisuuksia on syntynyt. Seuraavassa parhaaksi havaitsemani mixeri. Toteutus voidaan tehdä,citygrilliä käytettäessä makkaran kypsennykseen, ihan tavallisella paistinpannulla(syvä on käyttäjäystävällisempi,tarttee siivota vähempi) tai ihan autenttisissa olosuhteissa grillattaessa esim. muurinpohjapannulla. Ja tässä se tulee,määrät voi jokainen jatkojalostaa syöjien määrän mukaan. Tämä resepti riittää n. yhden ison miehen annokseen.

1 kesäkurpitsa
1 sipuli
3-4 tomaattia
1 rasia herkkusieniä (tuoreita,ei siis tölkistä)
1 keltainen paprika
1 punainen paprika
1 valkosipuli
Basilikan lehtiä
Marinaadikastiketta

Eli kasvikset pilkotaan ja kaikki pannulle sekaisin,marinaadia hillitysti koska tomaateista tulee aikalailla nestettä. Kosteuttajana voi myös toki käyttää olutta(miel. Olvia) Valkosipulin määrää voi säädellä mieltymysten mukaan. Kypsyyden voi todeta kun kasvikset alkavat olemaan pehmeitä.

Makkaran tämän kanssa voi käyttää miltei mitä vaan,oman maun mukaan. Ja makkaran voi kypsentää myös kätevästi pilkkomalla sen tuonne joukkoon. Suosittelen reseptiä kaikille, antaa mukavasti vaihtelua makkaransyöntiin ja vaimokin tykkää kun mies huolehtii terveydestään ja syö kasviksia.

Maistelun muuten männä iltana eräänä Helsingin makkaratehtaan Rööperin grilli-grillimakkaraa. Suosittelen..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti