maanantai 2. tammikuuta 2012

UUDENVUODEN MAKKARA 2012

Bratwurst ranskalaisittain! Dulano Franchkriche Bratwurst 35o G

UUDENVUODENYÖNÄ on tapana suomalaisen saunalenkin jälkeen juosta pakkasessa kulkusillaan saunan ympäri, tässä tapauksessa rivitalon ja sitten mennä sisälle uunin luo kurkistamaan uunin luukusta mitä uusivuosi tuo tullessaan: Nyt sieltä näkyi aattoiltana hyvissä ajoin ennen keskiyön raketiinpauketta neljä hoikkaa ja tyylikästäpippuripintaista vaaleaa kaverusta, eli bratwursteja jälleen, mutta onko sittenkään tavallisia??

Avataan uuninluukku ja otetaan hieman tekoaurinkoa saaneet makkaraiset lautaselle ja uudenvuodenpöytään minkä yllä soi Deep Purplen Highway Star ja kumppanit. Punkkuna on etelä-afrikan Ostrich Landing, aavikon polttamien rypäleitten herkullinen mausteinen ja paahteinen maku, kokeilkaapa!
Sinappia, Maille -tehtaan lasipurkista Dijonia päälle: tarkempi tutkimus paljastaa että olemme saaneet uudenvuoden-makkaraksi saksalaisen Dulanon tuottamia Franchkriche-Bratwursteja, eli ranskalais-tyyppisiä bratwurst-makkaroita! Ranskalaisetkin siis ymmärtävät jotakin elämän päälle! Kuormataan uudenvuoden tapaan perunasalaattia ala Forssa messiin niin primitiivinautinto on valmis alkamaan:
No, ruvetaan syömään: Nämä ranskalaistyyppiset poikaset ovat hoikkia, tummien pippurijyvästen kauttaaltaan kultaamia ja siispä pala poskeen ja makuhermoja kuulemaan:
Tuoksu on ihanan mausteinen, ja niin on myös maku joka irtoaa kuivahkosta seoksesta nopeasti ja yllättävän laajasti: Vahvaa maustepippuria, yrttejä ja hieman makeaa sivumakua--- yllättävän maistuvaa ja kielenkannoilla viipyilevää aromia. Maku on todella tukeva mausteisuudessaan ja paahteinen ateläafrikan punaviinikin sopii siihen loistavasti.Onpas ranskanmaalla osattu laittaa ikiomaa versiota bratwurstista, ja saksalainen tehdas on hyvin kopioinut tyylin tähän makkaraan. Tosin täytyy rehellisesti tunnustaa että ihka-aitoja ranskassa tehtyjä bratwursteja ei ole tullut itse syötyä, mutta jos tämä saksalaiskopio oli lähellekään samanlainen niin kyllä kelpaa!
Jälkimaku viipyy suussa aterian jälkeen pitekään, maustepippuri on imeytetty tosi hyvin makkaraseokseen joka on tllättäävn tasainen vaikka nuo pippurinpalat siellä seassa pyörivätkin.
Hintaa paketilla on lidlin tapaan vain se noin 2,50 euroa eli viiitisentoista vanhaa suomalaista markkaa kannattaa käyttää kyllä ehdottomasti tähän makkaraan.

Tumma Munchener-tyyppinen olut on toinen ehdoton kyytipoika, sitähän voi näin uudenvuoden-aattona nauttia muutenkin ruoan ystävät.

UUSIVUOSI 2012 on alkanut. Toivotaan siitä vieläkin parempaa makkaravuotta, jos kaikki maailman johtajat kokoontuisivat grillamaan kimpassa iltanuotiolla loppuisi sodat ja nälänhätäkin hetkessä, asekauppa lopetettaisiin ja makkaratuotanto olisi ihmiskunnan pääalana.
Kuulostaako kauhealta? Totuus voisi olla joskus yksinkertainen...mualima on niin hullu paikka nääs!

1 kommentti:

  1. Hurmiossa unohtui pisteet. Niitä viisi viidestä sillä tämä oli helkutin herkullinen makkara!

    VastaaPoista