perjantai 8. lokakuuta 2010

LOKAKUUN MAKKARA: WURSTI GRILLIMAKKARA

Vaatimattomuus kaunistaa ja maistuu sitäpaitsi vielä ihan hyvälle

WURSTIN A-LUOKAN GRILLIMAKKARA

Pienehkö kotimainen makkarateollisuuden edustaja on Wursti-merkkinen grillimakkara, jonka poimimme Espoolaisen K-kaupan hyllystä: Paketti ei keimaile ulkonäöllään vaan on vaatimattoman oloinen vakuumi jossa on yksinkertaistettu punainen logo ja pieni tuoteselostelappu. Tehdas ei ole lähtenytkään haastamaan suuria alan taloja värikkäillä julkaisuilla eikä mitenkään yrittämään suurta visuaalista huomionottoa kaupassa, makkaratalo nojaa tuotteeseensa vakaasti ja pitihän se avat ja tarkistaa mitä ujo poika kertoo.
Makkara on vaatimattomasta pakeistaan kaivettuna hyvin vaalea ja ohutkuorinen, joten eikun uuniin vaan ja odottamaan mitä sitten saadaan.
+200 astetta ja puolisen tuntia tuotti mielenkiintoisen tuloksen: Vaaleus ennakoi vähäistä rasvaisuutta, ja tähän makkaran kita ammollaan tervehtivät leikkausviillot viittasivatkin: Pehmeä lihaisuuden hönkäys uunista tulvahti miellyttävästi vastaan. Makkarat eivät olleet päästäneet rasvaa juuri ollenkaan allensa uunissa, ja kuori oli voimakkaan paistunut.
Leikkaaminen poksautti mukavasti kuoren eli rapeutta löytyy, rasva ei vieläkään puske läpi.
Liha leikkaantuu juohevasti ja se on vähärasvaista, hyvin vaaleaa paistamisenkin jälkeen.
Haarukan nosto viiksien alle ja maisto: Maku on poikkeuksellisen rauhallinen, puhdas ja miellyttävä, pehmoinen lihaisuus tulvahtaa mukavasti kielelle olematta provosoiva. Niinsanotusti kiva makkara syödä, puhtaan ja maukkaan oloinen. Tässä tyypissä ei ole pyrittykään voimakkaasti eikä mihinkään korostettuun teemaan, vaan maku on todellakin miellyttävän tasainen, viileä ja suorastaan lihaisan raikas.Tämä veijari on omalla makutavallaan ujo,pikkunätti mutta maukas.Makuelämys korostaa jo visuaalisesti saatua kokonaiskuvaa:
Vaatimattomasti esittäytyvä, mutta maukas ja rauhallisen tunteen tuova kokonaisuus.
Kyytipoikana hänelle täytyy saada harmonista vihreää salaattia, vähän pikkelsiä ja hyvin vaaleaa sinappia.Suositellaan stressistä toipuville ja sisäistä rauhaa hakeville.
Tämä makkaraperheen "Ujo poika" lunastaa täydet 4 pistettä ja paikan harmonisten, työviikon päättymisen jälkeisten sauna-perjantai-iltojen lautasille: Tämä on viihtyisä ja auvoisa toveri.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti