torstai 18. helmikuuta 2010

Letsho-resepti

Tuohon edelliseen liittyen voisi laittaa yhdenlaisen letsho-reseptin.

1 dl öljyä 
½ kg sipulia 
½ kg porkkanaa
½ kg paprikaa 
750 g tomaattia 
1 rkl merisuolaa 
½ rkl sokeria 
0,35 dl etikkaa
Kuori sipuli ja porkkana. Huuhdo paprikat ja tomaatit. Poista paprikasta siemenet. Kuutioi kasvikset. Tomaatit voivat olla vähän suurempina kuutioina.
Laita laakean kattilan tai paistokasarin pohjalle öljy. Paista ensin kevyesti sipuleita, älä ruskista. Lisää porkkana- ja paprikakuutiot, kypsennä edelleen. Lisää tomaatti, suola, sokeri ja etikka. Keitä miedolla lämmöllä 40 minuuttia.
Purkita puhtaisiin tölkkeihin kuumana. Laita kansi päälle. Peitä purkki pyyhkeellä tai viltillä ja pidä sitä huoneenlämmössä vuorokauden ajan. Sitten purkit jääkaappiin. Muutaman päivän päästä, jopa aiemminkin, letshoa voi ruveta syömään.

T: Toveri Z

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti