maanantai 8. helmikuuta 2010

helmikuun makkara: Kalkkuna-ukkopekka


KALKKUNA UKKOPEKKA on pitristävä poikkeus uudenaikaisten erikoismakkaroitten kasvavassa valtavirrassa: Ostin paketin ja siihen hartaasti valikoituja erikosilisukkeita, ja lopputulos yllätti.
Paistettaessa makkara pysyi yllättävän kiinteänä, sillä tavallisesti broilerin tai kanalintujen liha on melko murakkaa tavaraa ja kaman koossapito on usein paistettassa työlästä. Ukkopekkakalkkuna pysyi hyvin koossa, ja hymyili kauniisti ruskituksen päälle.
Ulkonäössä ei ollut valittamista, makkara hikoili sopivasti ja oli kutsuvan punertava.
Leikatessa lihaa rasva nousi mukavasti esille, eli paljon pelätty kuivuus tässä kalkkunamakkarassa oli tehtaalla onnistuttu välttämään, voi puhua jopa keskirasvaisesta tuotteesta.Myös yleinen muhevuus massan kokoonpanossa oli sopiva.
Makuelämyksessä kalkkunamakkara on sopivan suolainen, veikkaan merisuolaa täytteenä, ja itse maku tuotti yllätyksen: Se on vahva kalkkunan maku, ei suinkaan perinteinen vähän pliisuksi tunnettu lievä ja joskus lähes mauton.Paljon on makukehitys kulkenut eteenpäin niistä ensimmäisen polven makkaroista, jotka olivat kuivia ja mauttomia kuin rukkanen.
Vahva ja hallittu kalkkunanlihan perusmaku kaipasi siis oivallista sinappia: No, eikun kyytipojaksi tähän Aura tummaa ja tulista, synkkaa hyvin yhteen.
Lisukkeina tähän sopi eksottinen, itäisestä naapurista alkujaan kotoisin oleva kaikissa paprikan väreissä oleva paprika-tomaatti-sipuli-valkosipuli- sekoitus, joka on salaatti kastikkeen kanssa, tätä sekoitusta kutsutaan nimellä "Letsho" ja sen nautitaan kylmänä salaattina makkara kanssa.
Kokeilkaapa! tätä löytyy lisukkeeksi S-marketeista, hyvinvarustetuissa myymälöissä.
Makuelämys näiden kolmen aineen kesken oli uusi ja eksoottinen, manner-eurooppalainen sivistynyt ja kultturelli monikansallinen gastronominen elämys. Portti on tehnyt hyvän laatutuotteen ja vetänyt uutta suuntaviivaa broileri-ja kakkunamakkaroitten saralla.
Arvostelussa voi antaa rehellisesti tälle makkaralle 4 tähteä viidestä.

makkaratoveri Zetagin kokeen
ohjeistuksella raportin laati Jussi

1 kommentti:

  1. on tullunna maestettua tuollastahhi makkarroo hyvvee toellaen

    VastaaPoista