lauantai 12. maaliskuuta 2011

Kuukauden makkara: Maaliskuu

Hakalan Tukkijätkä, lihapitoisuus 88 %

LYHYESTI

Lihaista laatumakkara, jossa yhdistyvät miedon savun ja tervan aromit sekä hieman poltteleva jälkimaku. Sopii erinomaisesti saunamakkaraksi, sillä kokonaisuus tuo mieleen saunan lämmön ja tuoksun.
KOKO ARVOSTELU
Tämä A-luokan grillimakkara on ominaisuuksiltaan varsin monipuolinen. Pakkausta avattaessa tuoksuvat kohtuullisesti savu ja suolaisuus. Makkaran pinta on ruskeahko ja väri tummenee mikroaaltouunissa valmistettaessa antaen mukavan, luonnollisen pinnan. Ei kun kimppuun!
Alkumaku on lihaisa ja täyteläinen ilman suurempia erikoisuuksia. Pienen hetken kuluttua suun täyttävät miedon savun sekä tervan aromit ja samalla kielen päällä tuntuu kevyt, vähitellen voimistuva polte, joka on peräisin mausteseoksesta (sisältäen mm. mustapippuria, chiliä, paprikaa sekä muskottipähkinää). Polte voimistuu loppua kohden samalla, kun savun ja tervan aromit katoavat hiljakseen.
Jälkimaussa havaitaan chilin ja mustapippurin vaikutus, sillä pieni polttelu jatkuu jopa puolisen tuntia nautinnon jälkeen. Makkara ei missään tapauksessa ole liian tulinen, vaan polttelun tarkoituksena on jatkaa makuelämystä uuteen suuntaan sekä hieman peittää rasvan aiheuttamaa tasaista jälkimakua. Samalla se tekee kokonaisuudesta omintakeisen, joka tässä tapauksessa on hyvä asia.
Tähdet: 4/5

Arvostelun kirjoitti: Riku Järvinen (Jussi Nykäsen vieraana)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti