torstai 8. marraskuuta 2012

MARRASKUUN MAKKARA

Terveiset Itävallasta!
Riku Järvisen Matkaterveiset

ORIGINAL SALZBURGER BRATWURST 330 g

Arvostelu:

Itävalta ja varsinkin saksa tunnetaan hyvinä makkaramaina, ja tälläkertaa tarkastelun kohteena on Salzburgilainen Bratwursti. Katsotaan, osaavatko itävaltalaiset makkaramaakarit asiansa.

Tuoksu on perinteisen bratwurstin, vaikkakin ulkoasu jopa pelottavan vaalea.Alkaa jo arvelluttaa, onko makua laisinkaan. Kokoa näillä on sopivasti, sillä kaksi makkaraa painaa yhteensä 330 g.
Hyvin ohut luonnonkuori, rasvaa hieman vähemmän kuin bratwursteissa normaalisti  (yleensä noin 30 g/100G, tässä alle 20 g/ )
Makkarat paistoin osiin pilkottuna rypsiöljyssä,ja paistamisen luoma rapea pinta toi esille uusia makuelämyksiä! Itse sisältö on  pehmeä ja  jollain tavalla  ilmava, ts. ei ole kovin tiivistä lihaa.
Perinteinen bratwurstin maku, mutta selvästi täyteläisempi kuin mitä viimeksi suomessa maistoin.
Itseasiassa menen niinkin pitkälle, että sanon tämän voittavan lokakuun alussa Oktoberfestillä munchenissä
maistamani puolen metrin mittaisen bratwurstin.
varsin mehukas makkara.Tämä saa ilman muuta suositukseni, arvosana 4/5.

                                                                                    Riku Järvinen

Maailmanmatkaaja-maistajamme Rikun puolesta kirjoitti postia saaneena tämän Jussi,
lukekaa myös miehen mainio matkaajan blogi osoitteessa http://rikuerasmus.blogspot.fi